SAYFALAR

6 Mayıs 2009 Çarşamba

ETLİ BAKLA



Bu güzel çok leziz yemek Urfa yöresine aittir.

MALZEMELER:

-1 kg. bakla
-1 adet kuru soğan
-1 baş taze sarımsak
-1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
-salça
-sadeyağ,tuz

YAPILIŞI:

Bir tencereye eti ,yağı,yemeklik doğranmış kuru soğanı koyunuz.Diğer tarafta
derin bir kasenin içine su ,tuz ve limon suyu olduğu halde baklaları ayıklayıp bekletiniz.Etler pişince suda bekletilmiş baklaları tencereye ilave ediniz.Üzerine
çıkacak kadar sıcak su koyunuz.Ortaya bütün olarak sarımsağı koyunuz. Bakla pişmesine yakın salçasını ilave ediniz . Birtaşım daha pişirinizve altını kapatınız. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediniz .
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Merhaba Meral Hanım,siz bu yemeği çok güzel yaparsınız.Bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. MERHABA MERVE HANIM !BAKLA ÇIKTI UZUN ZAMANDIR YEMEDİK VE ÖZLEDİK .SEN GELDE YİYELİM ARTIK.

    YanıtlaSil