SAYFALAR

6 Mayıs 2009 Çarşamba

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI(TOKAT)


MALZEMELER:

-1 su bardağı pilavlık bulgur
-1/2 su bardağı yeşil mercimek
-200 gr.kıyma
-tereyağ
-1 adet kuru soğan
-1 adet et bulyon
-karabiber,tuz

YAPILIŞI:

Kıyma,soğan ve tereyağını teflon bir tencereye koyunuz.Kıymalar kavrulup
soğanlar sararınca bulguru ilave ediniz .Isıtılmış 2 bardak su ve tuzunu,bulyonu koyunuz.Başka bir tarafta yeşil mercimekleri haşlayıp süzünüz.Pilav piştikten
sonra mercimekleri ilave ediniz .Üzerini karabiber ile süsleyiniz.
Babamın memleketi Tokat'tan farklı bir lezzet.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder