SAYFALAR
▼
9 Eylül 2018 Pazar
KARİDES HAŞLAMA SOS EŞLİĞİNDE
KARİDES HAŞLAMA SOS EŞLİĞİNDE
MALZEMELER:
1/2 kg. KARİDES
HAŞLAMAK İÇİN 3-5 TANE KARABİBER
HAŞLAMAK İÇİN 3-5 TANE SOĞAN KABUĞU
SOS İÇİN
2 DİLİM BAYAT EKMEK
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
5-6 TANE CEVİZ İÇİ
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ
YAPILIŞI:
KARİDESLERİ İYİCE YIKAYINIZ.ÜZERİNE TUZ,SOĞAN KABUĞU VE TANE KARABİBERLERİ EKLEYEREK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU DOLDURUNUZ.20-25 DAKİKA ORTA HARARETLİ ATEŞTE HAŞLAYINIZ.DAHA SONRA SÜZÜNÜZ VE YIKAYINIZ.SOĞUMASINI BEKLEYİNİZ.SOS İÇİN EKMEĞİ ISLATIP SIKINIZ.DÖVÜLMÜŞ CEVİZ,DÖVÜLMÜŞ SARIMSAĞI KATINIZ.TUZ,MAYONEZ VE YOĞURDU DA İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRINIZ.KARİDESLERİN YANINDA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.DİLERSENİZ MAYDANOZ,DEREOTU VE LİMON DA YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder