SAYFALAR

21 Ağustos 2018 Salı

KURBAN KAVURMASI



MERHABALAR SEVGİLİ DOSTLAR,
MUTLU BAYRAMLAR!
BU GÜN SİZİNLE BİR KURBAN BAYRAMI KLASİĞİ OLAN KAVURMA TARİFİ İLE BİRLİKTEYİZ.BEN YANINA NOHUTLU PİLAV,EV YAPIMI YOĞURT VE PATLICAN SALATASI  YAPTIM.SİZE DE TAVSİYE EDERİM.

KURBAN KAVURMASI

MALZEMELER:

1 kg. KUZU KUŞBAŞI
TUZ

YAPILIŞI:

KURBAN ETİNİZ EĞER KÜÇÜK BAŞ İSE KESİLDİKTEN SONRA İKİ SAAT DİNLENDİRMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.EĞER BÜYÜK BAŞ İSE BİR GÜN DİNLENDİRİRSENİZ DAHA YUMUŞAK OLACAKTIR.GENELLİKLE BUT YADA KOLTARAFINDAN KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ETİNİZİ YIKAMADAN TENCEREYE KOYUNUZ.KISIK ATEŞTE KARIŞTIRMADAN ZAMAN ZAMAN SİLKELEYEREK SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ.EN SON TUZUNU KATINIZ. AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder