SAYFALAR

20 Ağustos 2018 Pazartesi

KIŞLIK BAMYA KONSERVESİ


KIŞLIK BAMYA KONSERVESİ

MALZEMELER:

3 kg. BAMYA
2 kg. DOMATES
1 kg. KAPYA BİBERİ
LİMON TUZU
TUZ

YAPILIŞI:

DOMATESİ YIKADIKTAN SONRA RONDODAN ÇEKİLEBİLECEK ŞEKİLDE DOĞRAYINIZ.KAPYA BİBERİ DE YIKADIKTAN SONRA TOHUMLARINI AYIKLAYIP RONDODAN ÇEKİLECEK ŞEKİLDE DOĞRAYINIZ.İKİSİNİ BİRLİKTE RONDODA ÇEKİNİZ.BÜYÜK BİR TENCEREYE KOYUNUZ.TUZUNU İLAVE EDİNİZ HARLI ATEŞTE 10 DAKİKA KADAR KAYNATINIZ.DAHA SONRA AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ BAMYALARI BİR TENCEREDE KAYNAYAN SUYUN İÇİNE 5-6 ADET LİMON TUZU ATIP KAYNATINIZ BAMYALARI İÇİNE ATIP RENKLERİ HAFİF SARARINCA SÜZEREK SOSUN İÇİNE AKTARINIZ.BİR ON DAKİKA DAHA SOSLA PİŞİRİNİZ BAMYALAR HAFİF SARARINCA ALTINI KAPATINIZ.KAVANOZLARINIZI YIKAYINIZ.KAPAKLARI KAYNATINIZ.SEBZELER SICAK,KAPAKLAR DA SICAK İKEN KAVONOZLARA DOLDURUP SIKICA AĞZINI KAPATIP TERS ÇEVİRİNİZ.ÜZERLERİNİ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜNÜZ.BİR GÜN BOYUNCA BU ŞEKİLDE TUTUNUZ DAHA SONRA DÜZ ÇEVİRİNİZ.KAVONOZLARIN KAPAKLARI İÇİNE GÖÇÜK İSE KONSERVENİZ OLMUŞTUR.KAPAKLAR DIŞINA DOĞRU ŞİŞMİŞSE OLMAMIŞTIR O ZAMAN KAVANOZLARI AÇIP TEKRAR KAYNATIP KAPATMANIZ GEREKİR.KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder