SAYFALAR

20 Ağustos 2018 Pazartesi

KARADENİZ ALASI


KARADENİZ ALASI

MALZEMELER:

1 ADET KARADENİZ ALASI
1 ŞİŞE SODA
UN
TUZ
SIVI YAĞ

YAPILIŞI:

AYIKLANMIŞ, DİLİMLENMİŞ VE YIKANMIŞ BALIKLARIMIZI UN ,TUZ VE SODADAN OLUŞAN BOZA KIVAMINDAKİ SOSA BULAYINIZ. YAYVAN BİR TAVAYA 3-4 KAŞIK SIVI YAĞ KOYUNUZ.BALIKLARINIZI TAVAYA DİZİNİZ ORTADAN DAHA KUVVETLİ BİR ATEŞTE TEK YÜZÜNÜ PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA BİR KAPAK YARDIMIYLA  TERS ÇEVİRİNİZ.TAVANIN KENARINDAN ÇOK AZ SIVI YAĞ GEZDİRİP DİĞER TARAFINI DA KIZARTINIZ. TEKRAR TERS ÇEVİRİP SERVİS EDİNİZ. ÇEVİRME İŞLEMLERİNİZİ LAVABODA YAPARSANIZ YAĞ DÖKÜLSE DE YIKANIR PROBLEM OLMAZ.AFİYET OLSUN

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder