AKDENİZ MEZGİTİ
MALZEMELER:1/2 kg. AKDENİZ MEZGİTİUNMISIR UNUTUZSIVI YAĞYAPILIŞI:AYIKLAYIP YIKADIĞINIZ BALIKLARI UN,TUZ VE MISIR UNU KARIŞIMINA İYİCE BULAYINIZ. DAHA SONRA YAYVAN BİR TAVAYA 2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ KOYUP KIZDIRINIZ. UNLANMIŞ BALIKLARINIZI TAVAYA DİZİNİZ ORTADAN DAHA KUVVETLİ BİR ATEŞTE TEK YÜZÜNÜ PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA BİR KAPAK YARDIMIYLA TERS ÇEVİRİNİZ.TAVANIN KENARINDAN ÇOK AZ SIVI YAĞ GEZDİRİP DİĞER TARAFINI DA KIZARTINIZ. TEKRAR TERS ÇEVİRİP SERVİS EDİNİZ. ÇEVİRME İŞLEMLERİNİZİ LAVABODA YAPARSANIZ YAĞ DÖKÜLSE DE YIKANIR PROBLEM OLMAZ.AFİYET OLSUNMeral UÇARIwww.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder