SAYFALAR

15 Ağustos 2018 Çarşamba

GÜVEÇTE PROBİOTİK YOĞURT


GÜVEÇTE PROBİOTİK YOĞURT

MALZEMELER:

PROBİOTİK MAYA
1,5 kg. SÜT

YAPILIŞI:

BAZI BÜYÜK MARKETLERDE YOĞURT YAPMAK İÇİN İYİ HUYLU BAKTERİLERİ İÇİNDE BARINDIRAN PROBİOTİK YOĞURT MAYALARI VAR.EĞER BİR KEZ ALIP MAYALARSANIZ YOĞURDUNUZ ARTIK HEP PROBİOTİK OLACAKTIR.YOĞURT YAPARKEN EN ÖNEMLİ PÜF NOKTASI SÜTÜ İYİ KAYNATMAKTIR.ŞU SIRA YAZ OLDUĞU İÇİN İNEKLER TAZE OT YEDİĞİNDEN DOLAYI SÜTLER SULU OLUYOR.BEN SÜTÜMÜ YAKLAŞIK 1,5 SAAT KISIK ATEŞTE KAYNATIYORUM.DAHA SONRA TOPRAK İÇİ SIRLI GÜVEÇLERİME DOLDURUYORUM.SÜTÜM ILININCA SÜT İLE ILIŞTIRDIĞIM MAYAYI KENARINDAN YAVAŞÇA MAYALIYORUM VE HAFİFÇE KAŞIĞI İÇERİ DOĞRU SALLIYORUM.SONRA ÜZERİNİ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜYORUM.4 İLA 6 SAAT BEKLETİYORUM.İKİNCİ ÖNEMLİ PÜF NOKTASI İSE YOĞRDU AÇTIĞINIZDA ÜZERİNİ AÇIK OLARAK BUZDOLABIA KALDIRINIZ VE ERTESİ GÜN TÜKETMEYE BAŞLAYINIZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder