TARÇINLI ZENCEFİLLİ KEK
MALZEMELER:
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
4 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI:
YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAYINCAYA KADAR ÇIRPINIZ.SÜTÜ VE SIVI YAĞI İLAVE EDİNİZ.KAKAO,TARÇIN,ZENCEFİL,VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU KATTIKTAN SONRA UNU ELEYEREK İLAVE EDİNİZ.CEVİZİNİ DE SON ANDA KATINIZ. YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜNÜZ.160 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 45 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SOĞUYUNCA TERS ÇEVİRİP DİLİMLEYİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder