SAYFALAR

4 Aralık 2017 Pazartesi

PATATESLİ POĞAÇA


PATATESLİ POĞAÇA

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİNE AKI İÇİNE
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI KURU MAYA
5 SU BARDAĞI UN
İÇ HARCI:
4 ADET PATATES
150 gr. LOR
TUZ
KARABİBER
MAYDANOZ
ÜZERİNE:
SUSAM

 YAPILIŞI:

PATATESLERİ HAŞLAYINIZ.ILIK SÜT,SU ,ŞEKER VE MAYAYI KABARTINIZ. DAHA SONRA UN TUZ VE YUMURTA AKLARINI İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİNİZ.SICAK BİR YERDE ÜZERİNİ ÖRTEREK 1 SAAT DİNLENDİRİNİZ.HAŞLANMIŞ PATATESLERİ PÜRE HALİNE GETİRİNİZ.TUZ ,KARABİBER ,LOR VE KIYILMIŞ MAYDANOZU KATINIZ.İRİCE PARÇALAR KOPARARAK İÇ HARCINI İLAVE EDİP BİRAZ UZUNCA VE BASIK ŞEKİL VERİNİZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜNÜZ.SUSAM SERPİNİZ.180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder