SAYFALAR

24 Ocak 2014 Cuma

SARAY SARMASI


SARAY SARMASI

MALZEMELER:

1 kg.patlıcan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
Kızartmak için sıvı yağ
400 gr. kıyma
1 adet rende soğan
200 gr. rende kaşar
2 dilim ekmek içi
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
karabiber
tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyup ,boylamasına ince doğrayıp tuzlu suda bekletiniz.Daha sonra havlu kağıt ile kurulayarak kızartınız ve havlu kağıdın üzerine çıkarınız.Soğanları rendeleyiniz.Kaşarı da rendeleyiniz. Maydanozu kıyınız.Ekmeği iyice ufalayınız.Diğer malzemeleri de katarak köfteyi yoğurunuz.İri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yassı ve yuvarlak şekil veriniz.170 derece fırında 15 dakika pişiriniz.Köfteleri kızarttığınız patlıcanlara rulo şeklinde sarınız.Üzerini kürdanla tutturunuz.Bir küçük tavada salçayı su ile açınız.Tuz ve karabiber katınız.Bir taşım kaynatınız ve maydanozlarını ilave ediniz.Rulo köftelerin üzerine sosu gezdiriniz.200 derece fırında 15-20 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder