SAYFALAR

25 Ocak 2014 Cumartesi

KISIR DAĞI


KISIR DAĞI

MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
5 yemek kaşığı karışık salça
1 adet limon
zeytinyağı
tuz
nane
kimyon
karabiber
kırmızı biber
sumak
göbek kıvırcık

YAPILIŞI:

Ilık suyla bulguru üstüne çıkacak kadar suyla ıslatınız.Üzerini kapatıp şişmesini sağlayınız.Daha sonra soğanı ince doğrayınız ve tuzla ovunuz.Daha sonra maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayınız.Şişmiş olan bulgura soğanı ve salçayı ilave ederek yoğurunuz.Üzerine limon ve zeytinyağını katınız.Baharatlarını katınız.En son yeşilliğini ilave ediniz.Tabağın altına kıvırcıkları döşeyiniz.Üzerine kısırı dökünüz.Kornişon turşu ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder