SAYFALAR

18 Ocak 2014 Cumartesi

KABAK-HAVUÇ SALATASI


KABAK-HAVUÇ SALATASI

MALZEMELER:

5 adet kabak
4 adet havuç
50 gr. margarin
1 kase süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
maydanoz

YAPILIŞI:

Havuçları ve kabakları ayrı ayrı rendeleyiniz.Yapışmaz bir tavada margarini eritiniz.Önce havuçları daha sonra kabakları tuz ekleyerek suyunu çekinceye kadar soteleyiniz.Yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsağı çırpınız.Karışım soğuyunca sosla karıştırınız.Dereotunu ince kıyınız ve salataya katınız.Üzerini maydanoz ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder