SAYFALAR

15 Aralık 2013 Pazar

FIRINDA KUZU KAPAMA


FIRINDA KUZU KAPAMA

Kapama Anadolu’nun özellikle batı bölgelerinde yapılan yöresel bir tür kebaptır. Ağırlıklı olarak kuzu etiyle yapılsa da, dana ya da tavuk etiyle de yapılabilir. Pilavlı olarak hazırlanır.

Malzemeler

1 kilo kuzu eti
2 adet kuru soğan
Yarım bağ taze soğan
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dere otu
Yarım bağ taze nane
2 bardak pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Sıcak su

Yapılışı

Yemeğin pişirileceği tencereye bir yemek tabağı ters olarak yerleştirilir. 1 kilo kuzu eti bu tabağın üzerine dizilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ tencereye eklenir. Üzerine bir soğan dörde bölerek etlerle pişmesi için koyulur. Etlerin üzerine birer tatlı kaşığı kuru nane ve karabiber ekilir. Yarım çay bardağı su eklenen etler tencerenin kapağı kapatılarak buharda pişirilir.1 adet kuru soğan, yarımşar bağ taze soğan, maydanoz, dere otu ve taze nane yemeklik doğranır. Malzemelerin hepsi yağda kavrulurken ıslatılmış pirinç eklenir. Kavurma işlemi tamamlanınca malzemeler fırın tepsisine yerleştirilir. Buharda pişen etler pirinç ve yeşilliklerin arasına ve üzerine yerleştirilerek fırına verilir. Etler kızarana kadar pişirilen yemek ikrama hazır hale gelir. Kuzu kapama sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder