SAYFALAR

28 Aralık 2013 Cumartesi

ELMALI TART


ELMALI TART

MALZEMELER:

3 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr. margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine bir miktar pudra şekeri
file fındık
iç harcı için:
4 adet elma
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Elmaları kabuklarını soyunuz ve rendeleyiniz.Üzerine şeker katınız ve pişiriniz.Üzerine yıkanmış üzümleri ve tarçını katıp ocaktan alınız.Hamuru yoğurunuz.Kelepçeli kek kalıbını yağlayınız.Yarım cm kalınlığında kalıbın içine göre açınız.Hamuru kalıbın içine yerleştiriniz.Üzerine soğumuş iç harcı yayınız.Tekrar bir yuvarlak hamur açınız.Bir rulet yardımıyla yarım cm.lik şeritler kesiniz.Bu şeritleri iç harcın üzerine sepet şeklinde diziniz.Bir adet yumurtanın sarısını şeritlerin üzerine sürünüz.175 derece fırında pişiriniz.Daha sonra üzerini pudra şekeri ve file fındıkla süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder