SAYFALAR

22 Kasım 2013 Cuma

MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI


MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI

MALZEMELER:
4 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petiböur bisküvi
1 su bardağı ceviz
hindistan cevizi
üzeri için:
tarçın
hindistan cevizi
muhallebi için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Havuçları rendeleyiniz. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20 dakika pişiriniz. Bisküvileri küçük parçalara bölünüz. Pişen havuçlar biraz ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırınız. Borcamı hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpiniz ve havuçlu karışımı borcama yayınız.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişiriniz ve pütürlü olursa mikserle 5 dk. çırpınız. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayınız. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder