SAYFALAR

22 Kasım 2013 Cuma

CİĞERLİ TAVUK SUYU ÇORBA


CİĞERLİ TAVUK SUYU ÇORBA

MALZEMELER:
1 bütün köy tavuğu (ciğerleri ile beraber)
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limon
2 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
2lt su.
YAPILIŞI:
 Tavuk ve ciğerleri temizledikten sonra bol suda yıkayınız. Yıkandıktan sonra haşlanmak üzere tencereye suyun içine koyunuz. Pişen tavuğun göğsünü didikleyiniz. Pişen ciğerleri doğrayınız. Ayrı tencerede yağda tel şehriyeleri kavurunuz. Tavuğun suyu süzülerek üzerine biraz daha su ilave edilerek tel şehriyelerin üstüne dökünüz. Yumurta, un, limon suyu ve tuzu karıştırınız. Elde edilen terbiyeyi kaynayan tavuk suyunun içine atınız ve karıştırınız. Son olarak içerisine didiklenen tavuk etleri ile doğranan ciğerleri koyunuz. Yağı  ilave ediniz. 5-10 dk kaynadıktan sonra servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder