SAYFALAR

25 Kasım 2013 Pazartesi

BULGURLU EKŞİMİKLİ KOL BÖREĞİ


BULGURLU EKŞİMİKLİ KOL BÖREĞİ

MALZEMELER:

6 adet yumurta
250 gr yoğurt
½ çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
½ kg ince bulgur
250 gram ekşimik
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kara biber
2çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz.

YAPILIŞI:

Soğanlar ince ince kıyınız, yağda kavurunuz. İçine bulgur ilave ediniz, bir süre sonra da su katınız. Biraz pişirdikten sonra ateşten indiriniz ve bulgurun kabarması için bekleyiniz. Kabarma işlemi olduktan sonra içine tuz, karabiber, pulbiber ilave ediniz.Ayrı bir geniş kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve un çırpınız. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediniz. Yarım saat bekletilen hamurdan 6 parça elde ediniz ve yufka şeklinde açınız. Bunların içine hazırlanan bulgurlu harcı koyunuz ve rulo şeklinde sarınız. Tüm parçalar doldurulup sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye diziniz, üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürünüz. Orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz ve çıkarıldıktan sonra keserek servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder