SAYFALAR

25 Ekim 2013 Cuma

İÇ PİLAV EŞLİĞİNDE TAVUK CİĞERİ


İÇ PİLAV EŞLİĞİNDE TAVUK CİĞERİ

MALZEMELER:

1 KUTU TAVUK CİĞERİ
2 ADET PATATES
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
MAYDANOZ
SIVIYAĞ
UN
KIRMIZI BİBER TOZ
KARABİBER
TARÇIN
NANE
TUZ

YAPILIŞI:

TAVUK CİĞERLERİ AYIKLAYINIZ VE KUŞ BAŞI DOĞRAYINIZ . PATATESLERİ KUŞBAŞI DOĞRAYINIZ.PİRİNCİ YIKAYINIZ VE SIVI YAĞDA ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURUNUZ.İKİ SU BARDAĞI SU VE TUZ İLAVESİ İLE PİŞİRİNİZ.PİŞTİKTEN SONRA DEMLENİRKEN ÜZERİNE KARABİBER,TARÇIN VE NANE SERPİNİZ.DÜZ BİR TABAKTA UN ,TOZ KIRMIZIBİBER VE TUZ KARIŞTIRINIZ.DAHA SONRA CİĞERLERİ BU UNA BULAYINIZ. BİR TEL SÜZGECE ALARAK FAZLA UNU ELEYİNİZ.KIZGIN SIVI YAĞDA ÖNCE PATATESLERİ DAHA SONRA CİĞERLERİ KIZARTINIZ.SERVİS TABAĞINA CİĞERLERİ PİLAV VE MAYDANOZ EŞLİĞİNDE SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder