SAYFALAR

20 Temmuz 2013 Cumartesi

SOYA SOSLU MANTI MAKARNASI


SOYA SOSLU MANTI MAKARNASI

1 PAKET KÜÇÜK FİYONK MAKARNA
1 SU BARDAĞI SOYA KIYMASI
1 ADET KURU SOĞAN
5 DİŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
KIRMIZI BİBER
KURU NANE
TUZ
1 KASE YOĞURT
SIVI YAĞ
TEREYAĞ
1 ADET ET BULYON

YAPILIŞI:

MAKARNALARI BOL SUDA ONBEŞ DAKİKA HAŞLAYINIZ.SUYUNU SÜZÜNÜZ VE SUDAN GEÇİRİNİZ.SOYA KIYMALARINI BİR SU BARDAĞI SICAK SUYLA ISLATINIZ.BİR TAVAYA SIVI YAĞ VE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SOĞANLARI KOYUNUZ.SOĞANLAR SARARINCA SOYA KIYMALARINI İLAVE EDİNİZ.SALÇASINI KOYUNUZ KIRMIZI BİBER VE TUZUNU KATINIZ . BİR ADET  ET BULYON VE BİRAZ SU İLAVE EDEREK SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞMESİNİ SAĞLAYINIZ.DAHA SONRA TENCEREYE TEREYAĞI ,TUZ VE MAKARNALARI KOYUNUZ.MAKARNALAR ISININCA BİR SERVİS TABAĞINA ALINIZ.YOĞURDU DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARLA İYİCE ÇIRPARAK MAKARNALARIN ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.ÜSTÜNE SOYA SOSU DÖKÜNÜZ.KURU NANE İLE SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder