SAYFALAR
▼
5 Temmuz 2013 Cuma
PATLICAN KARNIYARIK
PATLICAN KARNIYARIK
MALZEMELER:
6 ADET KÜÇÜK PATLICAN
6 ADET YEŞİL BİBER
3 ADET DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
300 gr. KIYMA
MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
SIVI YAĞ
KARABİBER
TUZ
YAPILIŞI:
SOĞANI KÜÇÜK DOĞRAYINIZ VE BİRAZ SIVI YAĞLA BİRLİKTE SARARTINIZ.ÜZERİNE KIYMAYI KOYUNUZ.TUZUNU VE KARABİBERİNİ KATINIZ.SALÇASINI İLAVE EDİNİZ.PATLICANLARI ALACA SOYUNUZ.BİRAZ KIZARTINIZ.PEÇETEYE KOYUNUZ VE YAĞLARININ ÇIKMASINI SAĞLAYINIZ.ORTALARINI AÇINIZ KIYMA HARCI İÇİNE KOYUNUZ.ÜZERİNİ DOMATES ,BİBER VE MAYDANOZLA SÜSLEYİNİZ.YAYVAN BİR TENCEREYE KOYARAK OCAKTA PİŞİREBİLİRSİNİZ.YA DA BİR BORCAMA DİZİNİZ.İÇLERİNE BİRAZ SALÇALI SU KATINIZ.YAKLAŞIK 20 DAKİKA PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder