NOHUTLU PİLAV
MALZEMELER:
1 KASE BALDO PİRİNÇ
1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT
ET SUYU
TEREYAĞI
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI:
PİRİNCİ AYIKLAYIP ,YIKAYINIZ.DAHA SONRA SICAK SUYLA ISLATINIZ . BİR SAAT BEKLETİNİZ.YAYVAN BİR TENCEREYE BİR BUÇUK KASE ET SUYUNU ,TUZUNU VE TEREYAĞINI KOYUNUZ.PİLAV PİŞİNCE NOHUTUNU İLAVE EDİNİZ VE BİR KEZ KARIŞTIRIP,ÜZERİNE KAĞIT HAVLU KAPATARAK DEMLENMEYE BIRAKINIZ.SERVİS EDERKEN ÜZERİNİ KARABİBER İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder