KÖFTELİ ÇORBA
MALZEMELER:
150 gr.KIYMA
KARABİBER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 KAHVE FİNCANI KIRIK PİRİNÇ
TEREYAĞ
KURU NANE
TUZ
SARIMSAK
SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
KIYMAYI KARABİBER VE TUZLA KARIŞTIRINIZ. KÜÇÜK MİSKET ŞEKLİNDE YUVARLAYINIZ.BİR TENCEREDE PİRİNÇLERİ HAŞLAYINIZ.BİR KASEDE UN,YUMURTA VE YOĞURDU ÇIRPINIZ.SARIMSAKLARI AYIKLAYIP DÖVÜNÜZ.HAŞLANAN PİRİNCİN İÇİNE HAZIRLADIĞINIZ MEYANEYİ VE SARIMSAKLARI ÇIRPARAK İLAVE EDİNİZ.ONBEŞ DAKİKA PİŞİRİNİZ.KÜÇÜK BİR TAVAYA SIVI YAĞ KOYUNUZ VE KÖFTELERİ KIZARTINIZ.KÖFTELERİ ÇORBAYA KATINIZ.AYNI TAVADAKİ YAĞA TEREYAĞI İLAVE EDİNİZ VE NANE YAKINIZ.SOSU ÇORBAYA KATINIZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder