İZMİR KÖFTE
MALZEMELER:
4 adet orta boy patates
6 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
tuz
karabiber
6 diş sarımsak
KÖFTE İÇİN:
350 gr kıyma
1 küçük soğan
2 dilim bayat ekmek içi
Karabiber
tuz
1 tutam maydanoz
YAPILIŞI:
Kıymayı yoğuracağınız kaba koyunuz. Soğanı rendeleyiniz.Ekmekleri ıslatınız ve içini
ufalayınız.Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurunuz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparınız ve fotoğrafta
görüldüğü gibi köfteler hazırlayınız.Patatesleri soyunuz, yıkayınız ve elma
dilimi şeklinde dilimleyiniz.Sıvı yağdan 2 yemek kaşığı ayırınız ve kalanını
tavada kızdırınız, önce patatesleri, sonra köfteleri hafif pembeleşene kadar
kızartınız.2 adet domatesi halka şeklinde doğrayınız.Fırın kabına kızartmış
olduğunuz köfte ve patatesleri arzu ettiğiniz biçimde sıralayınız.Domatesi ve
biberi de dizilmiş malzemenin üzerine seriniz, salçayı 1 çay bardağı su ile eziniz yemeğinizin
üzerine gezdiriniz.Tuz,tane karabiberi ve ince çentilmiş sarımsakları ilave ediniz.Sıvı yağı yemeğinizin
üzerine gezdiriniz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder