SAYFALAR

1 Temmuz 2013 Pazartesi

İZMİR KÖFTE


İZMİR KÖFTE

MALZEMELER:

4 adet orta boy patates
6 adet yeşil biber
2 adet  domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
tuz
karabiber
6 diş sarımsak

KÖFTE  İÇİN:

350 gr  kıyma
1 küçük soğan
2 dilim bayat ekmek içi
Karabiber
tuz
1 tutam maydanoz


YAPILIŞI:


Kıymayı yoğuracağınız kaba koyunuz. Soğanı  rendeleyiniz.Ekmekleri ıslatınız ve içini ufalayınız.Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurunuz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparınız ve fotoğrafta görüldüğü gibi köfteler hazırlayınız.Patatesleri soyunuz, yıkayınız ve elma dilimi şeklinde dilimleyiniz.Sıvı yağdan 2 yemek kaşığı ayırınız ve kalanını tavada kızdırınız, önce patatesleri, sonra köfteleri hafif pembeleşene kadar kızartınız.2 adet domatesi halka şeklinde doğrayınız.Fırın kabına kızartmış olduğunuz köfte ve patatesleri arzu ettiğiniz biçimde sıralayınız.Domatesi ve biberi de dizilmiş malzemenin üzerine seriniz, salçayı  1 çay bardağı su ile eziniz yemeğinizin üzerine gezdiriniz.Tuz,tane karabiberi ve ince çentilmiş sarımsakları ilave ediniz.Sıvı yağı yemeğinizin üzerine gezdiriniz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder