SAYFALAR

20 Temmuz 2013 Cumartesi

İSLİM KEBABI


İSLİM KEBABI

MALZEMELER:

3 adet  uzun patlıcan
3 adet  sivri biber
1 orta boy  soğan
300 gr.  kuzu eti iri kuşbaşı 
1 yemek kaşığı salça
2  adet domates
3 diş  sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber

 YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyunuz  20-25 dakika tuzlu suda bekletiniz. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayınız. Boylamasına ince şeritler halinde keserek bir tavada az yağda arkalı önlü hafif kızartınız. Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri yağsız olarak kavurunuz. Etler kendi suyunu salıp çektikten sonra küp doğranmış  soğanı , sarımsağı ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyiniz ve karıştırarak kavurunuz.2 adet sivri biberi küçük doğrayıp tencereye ilave ediniz. 1 domatesi soyup küp doğrayınız ve tencereye ilave ediniz.Salçayı, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırınız.  1 su bardağı sıcak suyu ekleyiniz tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte etler yumuşayana kadar pişiriniz.Bir tabağa 2 adet kızartılmış patlıcanları artı şekli olacak şekilde üst üste koyunuz. Orta kısmına pişen et malzemesinden koyarak patlıcanları sarınız. Üzerine birer parça domates ve biber koyarak kürdan ile tutturunuz.Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayınız. Sardığınız patlıcanları fırın tepsisine veya bir borcama yerleştiriniz. Bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı 1 bardak sıcak suda eziniz. Salçalı suyu patlıcanların diplerinden tepsiye dökünüz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriniz. Sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder