İSLİM KEBABI
MALZEMELER:
3 adet uzun
patlıcan
3 adet sivri biber
1 orta boy soğan
300 gr. kuzu eti iri kuşbaşı
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyunuz 20-25 dakika tuzlu suda bekletiniz. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile
kurulayınız. Boylamasına ince şeritler halinde keserek bir tavada az yağda arkalı
önlü hafif kızartınız. Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri yağsız olarak
kavurunuz. Etler kendi suyunu salıp çektikten sonra küp doğranmış soğanı , sarımsağı ve 2 yemek kaşığı
zeytin yağını ekleyiniz ve karıştırarak kavurunuz.2 adet sivri biberi küçük doğrayıp tencereye ilave ediniz. 1
domatesi soyup küp doğrayınız ve tencereye ilave ediniz.Salçayı, baharatları ve
tuzu ilave edip karıştırınız. 1 su bardağı
sıcak suyu ekleyiniz tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte etler yumuşayana
kadar pişiriniz.Bir tabağa 2 adet kızartılmış patlıcanları artı şekli
olacak şekilde üst üste koyunuz. Orta kısmına pişen et malzemesinden koyarak patlıcanları
sarınız. Üzerine birer parça domates ve biber koyarak kürdan ile tutturunuz.Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayınız. Sardığınız
patlıcanları fırın tepsisine veya bir borcama yerleştiriniz. Bir kasede 1 yemek
kaşığı salçayı 1 bardak sıcak suda eziniz. Salçalı suyu patlıcanların diplerinden
tepsiye dökünüz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriniz. Sıcak olarak
yanında pirinç pilavı ile servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder