SAYFALAR

24 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇOBAN KAVURMA


ÇOBAN KAVURMA

MALZEMELER:

1 kg.KUZU KUŞBAŞI
250 gr. YEŞİL BİBER
4 ADET DOMATES
1 BAŞ SARIMSAK
1 BAŞ KURU SOĞAN
TEREYAĞ
TAZE KAŞAR
KIRMIZI BİBER
KEKİK
TUZ

YAPILIŞI:

SAÇ BİR TAVAYA ÖNCE TEREYAĞINI VE AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI KATINIZ.BİRAZ RENGİ SARARINCA ETLERİ KATINIZ ETLER SULARINI SALIP ÇEKİNCE ÜZERİNE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ YEŞİL BİBERLERİ VE DOMATESLERİ KOYUNUZ AĞZI AÇIK ŞEKİLDE PİŞİRİNİZ.SARIMSAKLARI DA ÜZERİNE ATINIZ.SEBZELER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR ,ETLER PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA ÜZERİNE KAŞAR DİLİMLERİ YERLEŞTİRİNİZ.TUZ,KIRMIZI BİBER VE KEKİK SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

2 yorum:

  1. Harika görünüyor sunumunuza bayıldım acaba sacı nerden temin edebiliriz

    YanıtlaSil
  2. Özel olarak yaptırmıştık ama,normal saç ile de yapılabilir

    YanıtlaSil