MALZEMELER:
1 .5-2 kg .
şeker
Vişneler bol su ile yıkanıp, sapları koparılır, çekirdekleri
çıkarılıp, sonra bir kat şeker bir kat vişne olmak üzere en üste şeker gelecek
şekilde bir kaba veya reçel pişirme tenceresine katlanarak konur. Bir gece veya
4-5 saat kendi haline bırakılır. Şeker vişnenin suyunu emer ve eriyerek
sulanır. Ertesi gün vişnelere hiç su ilave edilmeden pişirilir, vişneler bir
süre piştikten sonra delikli kepçe ile dışarı alınır, şurup karıştırılarak
koyulaştırılır, sonra vişneler şuruba tekrar konarak limon tuzu veya limon suyu
ilave edilir. 4-5 dakika daha pişirildikten sonra tam kıvamında iken ateşten
indirilir ve sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder