5 turunç kabuğu,
500-750 gr. su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Turunçların yeşil veya kırmızı üst kabukları çok ince rende
ile kazınır. Sonra kabukları altıya bölünerek dilimler halinde soyulur. Soğuk
suya atılır. Bu kabuklar kıvrılarak iplere dizilir. Kabukların konduğu su bir
gün içinde 4-5 defa değiştirilir. 3-4 gün sonra kabuklar 15-20 dakika kaynayan
su içinde haşlanır.Bu sırada 1
kg . şeker 500-750 gram suda eritilir ve şurup yapılır.
Haşlanmış turunç kabukları ipleri ile kaynamakta olan şurup içine atılır,
pişirmeye devam edilir. Kabukları şeffaflaştırılıp şurup istenilen koyuluğa
gelince şuruba limon suyu veyâ limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha
pişirilir. Ateşten indirilerek sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder