SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

SİRKELİ KALAMAR(AYVALIK)


SİRKELİ KALAMAR

MALZEMELER:

1 kg ayıklanmış kalamar (kalamarların boyu baş parmağınızın uzunluğunda olacak, büyük olursa istenilen lezzeti kesinlikle vermez)
3 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
tuz  
tane karabiber
siyah zeytin

YAPILIŞI:

Ayıklanmış kalamarları gövde ve bacak kısımlarını bir tencereye koyunuz, içine 1 su bardağı su koyup kalamarları yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Bu işlemi yaparken tencerenin kapağı kapalı ve yüksek ateşte olması gerekiyor. Kalamarlar haşlanınca içine defne yaprağı, sirke, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tane karabiberleri ilave edip tencerenin altını orta ateşe getiriniz. 5-7 dakika daha pişirdikten sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder