SAYFALAR

6 Haziran 2013 Perşembe

PORTAKAL PELTESİ


PORTAKAL PELTESİ

MALZEMELER:

5 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Tarçın

YAPILIŞI: 

5 su bardağı portakal suyu elde edecek kadar portakal sıkınız. Portakal suyunu tencereye dökünüz. İçine 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı mısır nişastası,1 paket vanilya ekleyiniz. Ocağa alınıp devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz. Pelteyi dilerseniz cuplara dilerseniz resimde görüldüğü gibi portakal kabuklarına servis ediniz.Taze nane yapraklarıyla süsleyiniz ve tarçın serpiniz.Buzdolabında soğutunuz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder