MOR HAVUÇ YATAĞINDA PAPALİNA
MALZEMELER:
500 gr papalina
4 adet orta boy mor havuç
1 su bardağı ay çiçek yağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince karabiber ve tuz
Dereotu
Kırmızı soğan
YAPILIŞI:
Havuçları soyup kaynar suda 10 dakika haşlayınız ve püre
haline getiriniz. Bir tavada tereyağını eritiniz, havuç püresini ekleyip 5
dakika çeviriniz. Ayrı bir tavada ay çiçek yağını kızdırınız. Tuz ve
karabiberle karıştırdığınız mısır ununa buladığınız papalina balıklarını 4
dakika pişiriniz. Servis tabağına havuç püresini yerleştirip üzerine ve
etrafına kızarmış papalinaları diziniz.Yanında kırmızı soğan ve dereotu ile
servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder