SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

MOR HAVUÇ YATAĞINDA PAPALİNA (AYVALIK)


MOR HAVUÇ YATAĞINDA PAPALİNA

MALZEMELER:

500 gr papalina
4 adet orta boy mor havuç
1 su bardağı ay çiçek yağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince karabiber ve tuz
Dereotu
Kırmızı soğan

YAPILIŞI:

Havuçları soyup kaynar suda 10 dakika haşlayınız ve püre haline getiriniz. Bir tavada tereyağını eritiniz, havuç püresini ekleyip 5 dakika çeviriniz. Ayrı bir tavada ay çiçek yağını kızdırınız. Tuz ve karabiberle karıştırdığınız mısır ununa buladığınız papalina balıklarını 4 dakika pişiriniz. Servis tabağına havuç püresini yerleştirip üzerine ve etrafına kızarmış papalinaları diziniz.Yanında kırmızı soğan ve dereotu ile servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder