KREMALI PATATES ÇORBASI
MALZEMELER:
4 ADET PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
SIVI YAĞ
1 BARDAK SÜT
TOZ KIRMIZI BİBER
1 ADET ET BULYON
YAPILIŞI:
PATATESLERİ İRİCE DOĞRAYIP HAŞLAYINIZ.PÜRE HALİNE GETİRİNİZ.BİR KASEDE UN VE SÜTÜ ÇIRPINIZ.PATATES PÜRESİNE KATINIZ.HAŞLADIĞINIZ SUYU ÜZERİNE İLAVE EDİNİZ.TUZ VE BULYONU KATINIZ.KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.KÜÇÜK BİR TAVADA SIVI YAĞ VE KIRMIZI BİBERİ KIZDIRINIZ.ÜZERİNİ SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder