SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI


Et, tavuk, balık yemeklerinin yanına çok yakışan bir tarif. Ayrıca yanında ketçap mayonez ve sarımsaklı yoğurda batırarak da yiyebileceğiniz muhteşem bir atıştırmalık. 

MALZEMELER:

3 adet iri soğan
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI:

Soğanları yuvarlak olarak ince halkalar şeklinde doğrayınız. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletiniz.Diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp çırpınız.Soğanları bu karışıma batırıp ardından galate ununa bulayınız.Kızgın yağda kızarana kadar çevirerek kızartınız.Eğer karışım soğanlara yapışmıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder