SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

HAMSİLİ PİLAV







HAMSİLİ PİLAV

MALZEMELER:

1,5 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet taze nane
1/2 demet dereotu
1' er çay kaşığı karabiber,
kırmızı biber, tarçın
 tuz
Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:


Hamsileri kılçıklarından temizleyiniz ve iyice yıkayınız,süzgece koyunuz. Dolmalık fıstığı bir kaç dakika yağda kavurunuz, ince kıyılmış soğanları ekleyip kavurmaya devam ediniz. Pirinci yıkayınız, soğan ve fıstıkla beraber şeffaflaşana kadar kavurduktan sonra, kuru üzümü, ince kıyılmış dereotu ve naneyi, baharatları da katıp 2,5 bardak suyla pişiriniz, demlenmeye bırakınız. Bu arada büyükçe bir tepsinin içine sırtları alta gelecek şekilde, hamsileri bütün yüzeye döşeyiniz. (Hamsileri yerleştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta: Hamsiler pişince küçüldüğü için çok sık döşemelisiniz, hatta biraz üst üste getirerek diziniz.) Bir sırada tepsinin kenarlarına yerleştiriniz. Pilavı hamsilerin üzerine döküp biraz bastırarak bütün tepsiye yayınız. Kenarlara dizdiğiniz hamsileri pilavın üzerine kapatınız. Kalan hamsileri de pilavı tamamen kapatacak şekilde üstüne diziniz. Yağı  balıkların üzerine sürünüz. 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriniz. (Hamsiler kurumayacak şekilde pişirmeye dikkat ediniz.) Ilık olarak servis yapınız.
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder