Havuçlu Kaymaklı Cezerye
MALZEMELER:
6 tane havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dolusu kırılmış ceviz içi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
5 gr. kaymak
1 paket petibour bisküvi
YAPILIŞI:
havuçları yıkayınız,kabuklarını soyup,rendeleyiniz.Rendelediğiniz havuçları tencereye alınız şekerini ilave
ediniz Kısık ateşe koyunuz ki havuçlar suyunu bıraksın,arada bir karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirmeye devam ediniz..Havuçlar iyice suyunu çekip,macun kıvamına gelince
ateşten alınız.Bisküvileri ufalayıp cevizi ve tarçını ilave ediniz.Hindistan
cevizi serpilmiş bir tepsiye karışımı dökünüz.Soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle
top şekli veriniz.Yaptığınız topları,bol hindistan cevizine bulayıp üzerine
kaymak koyup servis tabağına alınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder