SAYFALAR

3 Haziran 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KAYMAKLI CEZERYE


Havuçlu Kaymaklı Cezerye

MALZEMELER:

6 tane havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dolusu kırılmış ceviz içi
1 su bardağı  hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
5 gr. kaymak
1 paket petibour bisküvi

YAPILIŞI:

havuçları yıkayınız,kabuklarını soyup,rendeleyiniz.Rendelediğiniz havuçları tencereye alınız şekerini ilave ediniz Kısık ateşe koyunuz ki havuçlar suyunu bıraksın,arada bir karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediniz..Havuçlar iyice suyunu çekip,macun kıvamına gelince ateşten alınız.Bisküvileri ufalayıp cevizi ve tarçını ilave ediniz.Hindistan cevizi serpilmiş bir tepsiye karışımı dökünüz.Soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle top şekli veriniz.Yaptığınız topları,bol hindistan cevizine bulayıp üzerine kaymak koyup servis tabağına alınız. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder