MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet malzemeleri:
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Süsü için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Ceviz,fındık,fıstık v.s
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencerenin içine koyunuz
ve kaynatınız.Şerbet soğurken haşhaşlı keki yapmaya başlayınız.Önce bir kabın
içine şeker ile yumurtayı koyunuz ve mikserle iyice çırpınız.Ardından kalan kek
malzemelerini ilave ediniz ve hepsini birlikte 5 dakika çırpınız.Yağlanmış kek
kalıbına haşhaşlı kek harcını dökünüz ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında
haşhaşlı keki .pişiriniz.40-45 dakika sonra haş haşlı kek iyice kızarıp pişince
fırından çıkarınız ve üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek dökünüz.Soğuduktan
sonra daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz krem şanti ve kuru yemişlerle
süsleyiniz.
Afiyet olsun..
Dilerseniz Oktay ustanın yaptığı gibi küçük kek kalıplarına hazırlayabilirsiniz. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder