SAYFALAR

6 Haziran 2013 Perşembe

HAŞHAŞLI KEK


MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet malzemeleri:

2 su bardağı su  
1 su bardağı toz şeker

Süsü için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Ceviz,fındık,fıstık v.s


YAPILIŞI:


Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencerenin içine koyunuz ve kaynatınız.Şerbet soğurken haşhaşlı keki yapmaya başlayınız.Önce bir kabın içine şeker ile yumurtayı koyunuz ve mikserle iyice çırpınız.Ardından kalan kek malzemelerini ilave ediniz ve hepsini birlikte 5 dakika çırpınız.Yağlanmış kek kalıbına haşhaşlı kek harcını dökünüz ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında haşhaşlı keki .pişiriniz.40-45 dakika sonra haş haşlı kek iyice kızarıp pişince fırından çıkarınız ve üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek dökünüz.Soğuduktan sonra daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz krem şanti ve kuru yemişlerle süsleyiniz.
Afiyet olsun..

Dilerseniz Oktay ustanın yaptığı gibi küçük kek kalıplarına hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder