SAYFALAR

17 Nisan 2013 Çarşamba

SAFRANLI ELMA TATLISI



MALZEMELER:

8 ADAET AMASYA ELMASI
ÜZERİNİ KAPIYACAK KADAR TOZ ŞEKER
KABUK TARÇIN
4 ADET KARANFİL
1 TUTAM SAFRAN

SÜSLEMEK İÇİN:

HİNDİSTAN CEVİZİ
KAYMAK
ÇİLEK

YAPILIŞI:

ELMALARI SOYUNUZ.İÇİNİ OYUNUZ.ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR ŞEKERLE KAPLAYINIZ.TARÇIN , KARANFİL VE BİR TUTAM SAFRAN  KATINIZ.1 ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİNİZ.ORTA HARARETLİ OCAKTA PİŞİRİNİZ.BİRAZ SUYU İLE KALSIN SOĞUYUNCA ÜZERİNİ KAYMAK,HİNDİSTAN CEVİZİ VE ÇİLEKLE SÜSLEYİNİZ.
    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder