SAYFALAR

23 Ağustos 2012 Perşembe

BEYAZ SOSLU HAVUÇLU KEK




MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI UN
3 ADET YUMURTA
1/5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 SU BARDAĞI RENDE  HAVUÇ
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

SOSU:

1/5 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

YAPILIŞI:

     KEKİN TÜM MALZEMELERİNİ SIRASIYLA ÇIRPINIZ.170 DERECE FIRINDA PİŞİRİNİZ.SOSUNU AYRI BİR TENCEREDE PİŞİRİNİZ VE SOĞUMAYA BIRAKINIZ.KEK SICAKKEN ÜZERİNE SOĞUK SOSU DÖKÜP KAPATILMIŞ FIRINDA BEKLETİNİZ.
    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder