SAYFALAR

3 Ocak 2012 Salı

BAL KABAĞI PELTELİ KEŞKÜL

MALZEMELER:

1 kg SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
3 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET VANİLYA
6 ADET PETİBÖR BİSKÜVİ

SOS İÇİN:

3 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
4 DİLİM PİŞMİŞ BALKABAĞI
1 ÇİMDİK KIRMIZI GIDA BOYASI

SÜSLEMEK İÇİN:

PİLAV FISTIĞI
KUŞÜZÜMÜ

YAPILIŞI :

  KEŞKÜLÜ BİR ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA PİŞİRİNİZ. KUPLARA BOŞALTINIZ.BİRAZ SOĞUYUNCA ÜZERLERİNE 1 ER BİSKÜVİYİ KIRINIZ.SOSU TENCEREDE YİNE BİR ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA PİŞİRİNİZ.PİŞMİŞ BALKABAĞINI BLENDERDAN GEÇİRİP SOSUN İÇİNE KATINIZ .KOYULAŞINCA  KUPLARA PAYLAŞTIRINIZ.SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNİ SÜSLEYİNİZ.
  AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder