SAYFALAR

14 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI AÇMA TEPSİ BÖREĞİ


MALZEMELER:

1 kg un
1/2 kg ıspanak
250 gr köy peyniri
1 yumurta
1 paket margarin

YAPILIŞI:

Un,su,tuz ile orta sertlikte hamur yoğurunuz.Küçük bezeler yaparak üzerini nemli bezle örtünüz ve dinlemeye bırakınız.Ispanakların yapraklarını ayıklayıp,yıkayınız.İnce ince doğrayınız ve ovunuz.Suyunu süzünüz.İçine yumurta ve peyniri iave ediniz.Margarini eritiniz .Pasta tabağı büyüklüğünde hamurları merdane ile açınız.Aralarını margarinle yağlayınız.13 üste 13 alta olucak şeklinde üst üste sıralayınız.Açma işlemi bitince birlikte tepsi büyüklüğünde açınız.Arasına ıspanak harcını koyup üstünü diğer kapakla kapatınız.Kenarlarını kıvırınız.160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder