SAYFALAR

21 Nisan 2010 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ


MALZEMELER:

1 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
maydanoz
kırmızıbiber,karabiber,tuz
ceviz
galeta unu
1 adet yumurta

YAPILIŞI:

Kıyma ile soğanı kavurunuz.Bulguru aynı ölçüde sıcak suyla ıslatınız.Baharatını,kıyılmış maydonozu,dövülmüş cevizi ilave ediniz.Şişmiş bulguruda karışıma katınız.Bir adet yufkayı sigara böreği şeklinde kesiniz.Börekleri kalınca sarınız.Çırpılmış yumurtaya bulayıp ,galeta ununa batırınız.160 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder