SAYFALAR
▼
29 Nisan 2010 Perşembe
AŞURE
MALZEMELER:
1/2 kg buğday
250 gr nohut
250 gr fasulye
1 su bardağı pirinç
1 avuç incir
1 avuç üzüm
1 avuç kayısı
1 portakal kabuğu
1 adet elma
1 adet ayva
12 su bardağı şeker
sakız
1/2 kg süt
5 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Bir gece evvel kaynak suya buğdayı ıslatınız.İki taşım kaynatıp ,kapatınız.Bütün malzemeleri ayrı ayrı sıcak suya ıslatınız.Ertesi gün buğdayı yıkayıp süzünüz.Pirinç ile birlikte 5 kitıl kaynak suyuilave ediniz.1/2 saat pişiriniz.Daha sonra ayrı ayrı haşlanmış olan malzemeleri ilave ediniz.15 dakika pişiriniz ve şekerini katınız.1/2 süt ile 5 yemek kaşığı nişastayı ilave ediniz.15 dakika daha kaynatınız.Karanfili bir cezvede kaynatıp suyunu ilave ediniz.En son incir ve üzümleri koyunuz.Altını kapatınız.Kaselere boşaltınız.Soğuyunca üzerini tarçın,ceviz,hindistan cevizi,nar,kuş üzümü,pilav fıstığı ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder