SAYFALAR

15 Temmuz 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA





MALZEMELER:

2 bardak pirinç
4 büyük soğan
fıstık
üzüm
1 yemek kaşığı salça
5 kesme şeker
1 adet domates
1 demet derotu
kuru nane
karabiber
kırmızıbiber
tarçın
yenibahar
tuz
1/5 kg salamura yaprak
1,5 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Pirinçleri yıkayıp ıslatınız.Soğanları küçük küçük doğrayınız.Tencereye zeytinyağını,fıstıkları ve soğanları koyunuz.Sararıncaya kadar kavurunuz.Daha sonra pirinçleri ilave ediniz ve kavurmaya devam ediniz .Sırasıyla domatesleri, baharatları, salçayı,üzümü ilave ediniz.Tuz ve şekerini katınız.En son dereotunu kıyarak ilave ediniz yarım su bardağı su katarak kısık ateşte demlendirip soğutunuz.Daha sonra yıkanmış salamuara yaprakları iç harcınla doldurunuz.Üzerine iki su bardağı su ilave ediniz ve kısık ateşte 45 dakika pişiriniz.


Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder