SAYFALAR

30 Kasım 2020 Pazartesi

KARPUZ TART KEK



 

MALZEMELER:

Keki için:

 

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

Küçük bağ ıspanak

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yaklaşık 2 su bardağı un

 

Muhallebisi için:

 

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası

4 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

 

Sosu için:

 

1 su bardağı vişne suyu

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı toz şeker

1/2 çay bardağı su

 

Üzeri için:

 

1 çay bardağı damla çikolata

 

YAPILIŞI:

Muhallebi için bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta ve şekeri aktararak orta ısılı ocak üzerinde çırpıcı ile karıştırarak pişirin.

Göz göz olana dek sürekli karıştırın ve ocaktan alın. İçerisine tereyağını ilave edip mikser ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Yıkadığınız ıspanakları kurulayın ve mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.

Kek hamuru için yumurta ve şekeri derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın.

Üzerine sıvı yağı ve ıspanak püresini de ilave ederek tahta bir kaşık ya da spatula ile karıştırın. Son olarak kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da karışıma ekleyip tekrar karıştırın.

Ispanaklı kek harcını yağladığınız tart kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Vişne suyu, nişasta, şeker ve çok az suyu sos tenceresine aktarıp jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için kenarda bekletin.

Fırından çıkartıp soğuttuğunuz kekin üzerine soğuttuğunuz kremayı spatula yardımıyla düzgünce yayın.

Şimdi de hazırladığınız vişne jölesini muhallebinin üzerine dikkatlice yayın. Üzerini damla çikolata ile süsleyin ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin.

Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz ıspanaklı karpuz keki, çarşaf böreği ile birlikte servis ederek doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.

 

Karpuz Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

 

Kekin kabarması için, kullanacağınız katı malzemeleri eleyerek ekleyin.

Harcı hazırlarken yumurta ve şekeri iyice çırpın ve kristal kalmamasına özen gösterin.

Ispanakları yıkadıktan sonra mutlaka süzün, gerekirse bir kenarda 10 dakika bekletin.

Kekin tadını dengelemek için, bir çay kaşığı karbonat ilave edin.

Kek harcını hazırladıktan sonra dışarıda bekletmeyin, kek kalıbına döküp pişirin.

Her tarafın eşit pişmesi için, fırını önceden belirtilen ayara getirin ve ısıtın.

 

Meral UÇARI

26 Kasım 2020 Perşembe

FATİK


MALZEMELER:

 

 1 kg. ıspanak

 2 adet orta boy soğan

 1/2 çay bardağı sıvı yağ

 300 gr. kıyma

 1 çay kaşığı karabiber

 1 çay kaşığı tarçın

 1/2 su bardağı sıcak su

 6 diş sarımsak

 1,5 su bardağı süzme yoğurt

 5 dilim ekmek

 Tuz

Üzeri için:

 3 çorba kaşığı tereyağı

 Pul biber

 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

 

YAPILIŞI:

 

Bir tencereye kıymayı ve doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte koyunuz. Kıyma ve soğanlar kavrulurken ıspanağı yıkayınız. Kıyma ve soğan hallolunca üzerine doğranmış ıspanakları ilave ediniz. Tuz, karabiber ve tarçını ilave ediniz. Servis tabağına kızarttığınız ve ufak ufak doğradığınız ekmekleri diziniz. Süzme yoğurdu dövülmüş sarımsak ile karıştırınız. Pişen ıspanağı servis tabağındaki ekmeklerin üzerine yayınız. Tekrar üzerine sarımsaklı süzme yoğurdunu koyunuz. Bir tavada tereyağını eritiniz dolmalık fıstıkları sarartınız, üzerine pul biber katıp yoğurdun üzerine dökünüz. Afiyet olsun.

 

Meral UÇARI


23 Kasım 2020 Pazartesi

BULGURLU KÖFTE

 


BULGURLU KÖFTE


MALZEMELER:


1/2 kg kıyma

1 çay bardağı ince bulgur

1 adet kuru soğan

1adet yumurta

maydanoz

tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber

Kızartmak için sıvı yağ ,un ,1 adet yumurta


YAPILIŞI:


İnce bulguru az sıcak su ile ıslatınız. Soğanı rendeleyiniz. Maydanozu kıyınız. Şişen bulgurun üzerine diğer malzemeleri ilave edip iyice yoğurunuz. Elinizi ıslatarak şekil veriniz. Şekil verilen köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartınız. Afiyet olsun.

MeralUÇARI

12 Kasım 2020 Perşembe


 ENGİNARLI ,MANTARLI PİLAV

MALZEMELER:

1 KASE PİRİNÇ

BİR TUTAM DOLMALIK FISTIK

BİR TUTAM KUŞ ÜZÜMÜ

4 ADET ENGİNAR

250 gr. MANTAR

SIVI YAĞ

TEREYAĞ

TUZ

YAPILIŞI:

PRİNÇLERİ YIKAYIP SICAK SUYLA ISLATINIZ.ENGİNAR VE MANTARLARI YIKAYIP DOĞRAYINIZ.YAYVAN BİR TENCEREDE SIVI YAĞ İLE PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA BİRE BİR ÖLÇÜ SU İLAVE EDİNİZ.TUZUNU VE PİRİNCİNİ İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ.PİŞMESİNE YAKIN BİRAZ TEREYAĞI İLAVE EDİNİZ.AFİYET OLSUN.

MERAL UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com