SAYFALAR

26 Kasım 2020 Perşembe

FATİK


MALZEMELER:

 

 1 kg. ıspanak

 2 adet orta boy soğan

 1/2 çay bardağı sıvı yağ

 300 gr. kıyma

 1 çay kaşığı karabiber

 1 çay kaşığı tarçın

 1/2 su bardağı sıcak su

 6 diş sarımsak

 1,5 su bardağı süzme yoğurt

 5 dilim ekmek

 Tuz

Üzeri için:

 3 çorba kaşığı tereyağı

 Pul biber

 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

 

YAPILIŞI:

 

Bir tencereye kıymayı ve doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte koyunuz. Kıyma ve soğanlar kavrulurken ıspanağı yıkayınız. Kıyma ve soğan hallolunca üzerine doğranmış ıspanakları ilave ediniz. Tuz, karabiber ve tarçını ilave ediniz. Servis tabağına kızarttığınız ve ufak ufak doğradığınız ekmekleri diziniz. Süzme yoğurdu dövülmüş sarımsak ile karıştırınız. Pişen ıspanağı servis tabağındaki ekmeklerin üzerine yayınız. Tekrar üzerine sarımsaklı süzme yoğurdunu koyunuz. Bir tavada tereyağını eritiniz dolmalık fıstıkları sarartınız, üzerine pul biber katıp yoğurdun üzerine dökünüz. Afiyet olsun.

 

Meral UÇARI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder