SAYFALAR

22 Haziran 2013 Cumartesi

SOĞAN AŞI


Malzemeler: 

500 gr. parça et
500 gr. arpacık soğan
2 diş sarımsak
sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
Sıcak su
Tarçın
yenibahar
kimyon
tuz
karabiber

Yapılışı:

Sıvı yağı bir tencereye alınız. İçine eti koyunuz ve et suyunu salıp çekene kadar  pişiriniz. Et suyunu çekince bütün halindeki soğanlar ve sarımsakları tencereye koyunuz. Tüm baharatları ve sirkeyi ekleyiniz.Üzerini geçecek kadar sıcak su koyunuz, kısık ateşte etler pişene kadar pişiriniz. Pişince servis tabağına alınan papaz yahnisinin üzerine doğranmış maydanoz serpiniz yanında sade pilav ile servis ediniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder