SAYFALAR

22 Haziran 2013 Cumartesi

KADAYIF BÖREĞİ



Malzemeler: 

300 gr. tel kadayıf
2 büyük parça dil peyniri
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Dil peynirini tel tel ayırınız. Yumurtaları bir kaseye kırınız. Yoğurt, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi yumurtaya ekleyiniz  hepsini karıştırınız. Kadayıf bu sosa batırınız ve iyice harmanlayınız. Sosla iyice ıslatılan kadayıfın yarısını yağlanmış tavaya yayınız.Üzerine tel tel ayrılan peyniri diziniz. Kalan kadayıfı peynirin üzerine tamamen kapatınız. Tavada tek tarafı pişince bir tabak yardımı ile ters çevriniz ve diğer tarafını da pişiriniz. İki tarafı da pişen böreği dilimleyip sıcak sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder