SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

KALAMAR DOLMASI (AYVALIK)


KALAMAR DOLMASI

MALZEMELER:

6 ADET KALAMAR
4 ADET PATATES
TAZE KAŞAR RENDESİ
BİRAZ BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
UN
GALETA UNU
YUMURTA
SIVI YAĞ

YAPILIŞI:

KALAMARLARI HAŞLAYARAK İYİCE PİŞİRİNİZ.PATATESLERİ HAŞLAYINIZ.PİŞİNCE SOYARAK PÜRE HALİNE GETİRİNİZ.İÇİNE KIYILMIŞ MAYDANOZ,KAŞAR,BEYAZ PEYNİRİ,TUZU VE KARABİBERİ KATINIZ.İYİCE KARIŞTIRINIZ.HAŞLANMIŞ KALAMARLARIN İÇİNE DOLDURUNUZ.UNA DAHA SONRA YUMURTAYA VE GALETA UNUNA BULAYARAK KIZARTINIZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder