SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK(AYVALIK)

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

MALZEMELER:

1 kg. ıspanak
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tereyağı
2 kaşık un
1 su bardağı süt
Taze kaşar

YAPILIŞI:

Ispanakları yıkayıp süzünüz ve doğrayınız.  Tencereye sıvıyağı alıp , ay şeklinde doğranmış soğanı ekleyiniz. Soğan biraz kavrulunca üstüne ıspanağı ekleyiniz. Ayrı bir tavada tereyağı, sıvıyağ ve unu koyup biraz kavurduktan sonra üstüne süt ve tuzu ekleyerek, sürekli karıştırarak beşamel sosu hazırlayınız. Kaynayınca altını kapatınız.
Bir borcam üzerine pişirmiş olduğunuz ıspanakları yayınız.Beşamel sosunu da üzerine kapatınız.Üzerine taze kaşar rendesi serpiniz.150 derece fırında pişiriniz.
Afıyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder