MALZEMELER:
1 kg. ıspanak
2 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvı
yağ
300 gr. kıyma
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı sıcak
su
6 diş sarımsak
1,5 su bardağı süzme
yoğurt
5 dilim ekmek
Tuz
Üzeri için:
3 çorba kaşığı
tereyağı
Pul biber
2 çorba kaşığı
dolmalık fıstık
YAPILIŞI:
Bir tencereye kıymayı ve doğranmış soğanları sıvı yağ ile
birlikte koyunuz. Kıyma ve soğanlar kavrulurken ıspanağı yıkayınız. Kıyma ve
soğan hallolunca üzerine doğranmış ıspanakları ilave ediniz. Tuz, karabiber ve
tarçını ilave ediniz. Servis tabağına kızarttığınız ve ufak ufak doğradığınız
ekmekleri diziniz. Süzme yoğurdu dövülmüş sarımsak ile karıştırınız. Pişen
ıspanağı servis tabağındaki ekmeklerin üzerine yayınız. Tekrar üzerine
sarımsaklı süzme yoğurdunu koyunuz. Bir tavada tereyağını eritiniz dolmalık
fıstıkları sarartınız, üzerine pul biber katıp yoğurdun üzerine dökünüz. Afiyet
olsun.
Meral UÇARI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder